Recon Engineering

Engineering

We zetten volop in op een professionele voorbereiding en degelijke uitwerking van onze projecten.

DSC07589
DSC07589

Calculatie

Alles begint bij het grondig bestuderen van de aangeleverde plannen, het bestek en de uitvoeringsdetails. Op basis hiervan worden gerichte prijsaanvragen voor materialen en onderaannemers uitgestuurd.

Met deze kennis kan ons calculatieteam van start gaan met de opmaak van de gedetailleerde kostprijsberekening.

Dankzij onze jarenlange ervaring en onze grondige nacalculatie kunnen we elke keer weer opnieuw kort op de bal spelen en bijsturen waar nodig. Dit maakt dat onze calculatie een dynamisch instrument is en een realistische weergave is van de uit te voeren werken.

DSC07586
DSC07586

Aankoop & werkvoorbereiding

Met de gedetailleerde kostprijsberekening op zak, gaat ons aankoopteam op zoek naar de geschikte onderaannemer en de beste materiaalkeuze voor het uit te voeren werk.

We maken er een erezaak van om de uitvoeringsdetails, methodieken en materialen uitvoerig te bespreken met de onderaannemers zodat achteraf niemand voor verrassingen komt te staan. Het opbouwen van een lange termijn relatie is steeds de insteek!

Eens materialen en onderaannemers vast liggen, gaat de werfvoorbereiding van start. Denken we hierbij maar aan de opmaak van de algemene planning en het werfinrichtingsplan.

We vinden het belangrijk dat er in deze fase van aankoop-en werkvoorbereiding al een goede wisselwerking is met de projectleider, die in latere fase verantwoordelijk is voor de uitvoering van het project.

DSC07611
DSC07611

Uitgebreide tekenafdeling

We beschikken over een team van tekenaars & werkvoorbereiders die de bouwplannen tot in de puntjes omzetten in een 3D model met behulp van het tekenprogramma ALLPLAN.

De tekenafdeling is gekoppeld aan de productie van voorgemetselde keramische wanden en prefab beton kolommen & balken. Deze prefab stukken worden in detail gemodelleerd met de nodige wapening en omgezet in 2D elementplannen voor productie.

Bestellingen van de ruwbouwmaterialen gebeuren aan de hand van het centraal 3D model waar de hoeveelheden zijn aan gekoppeld.

Onze tekenafdeling is een BIM – bouwteam waar het virtuele model in direct contact staat met de mensen op de werf.

Steeds blijven innoveren is hier “the way to go”.

DSC07799
DSC07799

Professionele werf- en projectleiding

Nadat alles ten gronde is voorbereid, kan de uitvoering in de beste omstandigheden van start gaan. Onze werf- & projectleiders zorgen ervoor dat het project succesvol wordt opgeleverd binnen de afgesproken condities naar termijn en budget.

Onze werf- en projectleiders zijn stressbestendige multi-taskers die geen enkele uitdaging uit de weg gaan.

Terwijl de werfleiders zorgen voor de praktische coördinatie en opvolging van de werken op de werf zelf, zijn onze projectleiders financieel, administratief & technisch verantwoordelijk. Op deze manier zijn ze complementair en vullen ze elkaar goed aan.

Teamwork makes the dream work!