DSC7469

Over ons

Reconbouw Werf2 22
Reconbouw Werf2 22

Bouwen op vertrouwen

RECON Bouw staat voor vakmanschap en sociale innovatie. We hebben de voorbije decennia een ijzersterke reputatie opgebouwd door de combinatie van grote technische kennis en een onafgebroken streven naar kwaliteit. Dankzij een efficiënte projectaanpak in combinatie met een vlijmscherpe prijzenpolitiek staan we aan de top van de residentiële bouwbedrijven.

Met een stabiel team van meer dan 90 eigen mensen, in combinatie met kwaliteitsvolle onderaannemers, is RECON Bouw de partner bij uitstek waar je steevast kan op rekenen. Dé referentie bij uitstek worden én blijven op vlak van totaalaanneming in Vlaanderen is de visie voor de toekomst.

DSC4298 Kopiëren
DSC4298 Kopiëren

40 jaar gebundelde ervaring

RECON BOUW is het klasse 8 bouwbedrijf, die als sleutel op de deur totaalaannemer gespecialiseerd is in groepswoning- en appartementsbouw. De specialisatie van RECON Bouw ligt in openbare aanbestedingen en Design & Build procedures,  maar ook projectontwikkelaars kunnen beroep doen op RECON Bouw als solide partner voor hun bouwproces van A tot Z. De voorbije jaren legde RECON Bouw zich, naast het nieuwbouwgegeven, ook meer en meer toe op grootschalige renovaties.

Hoogwaardige referenties kunnen voorgelegd worden dankzij de jarenlange ervaring en het vakmanschap van onze medewerkers. Onze klanten en onze medewerkers zijn onze beste ambassadeurs! RECON Bouw is vastberaden om hun vooraanstaande plaats in de sector als het meest complete bouwbedrijf te behouden !

DSC07762
DSC07762

Eigen engineering & productie

We nemen de uitvoering van het bouwproces van A tot Z volledig in handen en proberen steeds zoveel mogelijk in eigen huis te vervaardigen. Onze bedrijfssite in Adegem is degelijk uitgerust met een eigen:

  • Productiehal prefabwanden voor het metselen van binnenmuren in de beste omstandigheden
  • Betonafdeling voor het zelf gieten van (niet-zichtbare) balken en kolommen
  • Schrijnwerkerij hout waar binnen-en buitenschrijnwerk professioneel vervaardigd wordt
  • Atelier PVC voor de productie van PVC ramen & deuren

Onze vakmannen, ter plaatse in de ateliers, maar ook op onze werven geven elke dag het beste van zichzelf om het project succesvol op te leveren.

Tel hierbij onze uitgebreide werkvoorbereiding- & studiedienst, en snel wordt duidelijk dat RECON Bouw over het totaalplaatje beschikt!

Kaart Locaties
Kaart Locaties

Actief over héél Vlaanderen

We zijn actief over héél Vlaanderen.

Vanuit onze maatschappelijke zetel te Adegem, realiseren we uitdagende projecten in Oost- en West-Vlaanderen.

De vestiging in Drogenbos bedient op zijn beurt de werven in Vlaams-Brabant & Brussel.

Dankzij het partnerschap met Bouwbedrijf Wienen uit Zutendaal zijn onze activiteiten sinds begin 2020 uitgebreid naar héél Vlaanderen. Van daaruit veroveren we immers de bouwmarkt van Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant.

Reconbouw Werf1 53
Reconbouw Werf1 53

Hoge klantenwaardering

Het is de missie van RECON Bouw om met alle betrokkenen – van bouwheer, over onderaannemers, leveranciers & klanten tot architect – een langdurige samenwerkingsrelatie op te bouwen gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. Er wordt steeds gekozen voor de beste optie prijs – kwaliteit en alles wordt in het werk gesteld om elk project binnen de afgesproken contouren op te leveren.

Als geregistreerd klasse 8 aannemer doet RECON Bouw er alles aan dat de bouwheer zorgeloos kan bouwen. Geen gedoe met verschillende onderaannemers, maar daarentegen 1 betrouwbaar aanspreekpunt.

Een vleugje geschiedenis

In 1983 ontstond de basis van wat vandaag RECON group is. Benedict Huys startte de activiteiten van IDG op, actief binnen de reiniging na schadegevallen. Niet veel later werd Van de Kerckhove, een gerenommeerd familiebedrijf uit Adegem dat sinds de jaren ’30 zijn specialisatie had in het bouwen van nieuwbouwwoningen in prefabbeton, overgenomen.

In 2006 wijzigde IDG Van de Kerckhove haar naam in RECON Bouw, waarbij RECON Group voortaan als commerciële verzamelnaam zou worden gebruikt om alle activiteiten te bundelen.

Rond die periode kwam ook een volgende generatie bouwondernemers in het bedrijf.

Sedert 1 januari 2022 is RECON Bouw in de handen van Wim Huys als gedelegeerd bestuurder.

Het bedrijf kende de afgelopen jaren een sterke groei en is gehuisvest in een splinternieuw kantoorgebouw op de Oude Weg te Adegem.

Een uitbreiding van de bestaande gebouwen en het bouwen van het nieuwe kantoorgebouw, betekenen de wissel op de toekomst en de basis voor de aanhoudende groei.

Zo wil RECON Bouw een vooraanstaande plaats innemen én behouden in de sector als het meest complete bouwbedrijf.

Werken bij RECON Bouw?

Wij zijn steeds op zoek naar diverse profielen. Wil je deel uitmaken van een jong en dynamisch bedrijf?
Aarzel dan niet en bekijk onze openstaande vacatures

Recon About Header
40j Ervaring

40 jaar ervaring.

RECON Bouw heeft al meer dan 40 jaar ervaring in de bouwsector en leverde reeds meer dan 7000 woningen succesvol op.

Klasse8

Klasse 8 bouwbedrijf.

RECON Bouw haalde zijn erkenning als klasse 8 bouwbedrijf en mag zich tot de grootste bouwbedrijven van Vlaanderen rekenen.

Vakmanschap

Vakmanschap in huis.

Onze vakkundigheid op elk niveau zorgt ervoor dat elke bouwheer zorgeloos kan bouwen en de service geniet van een sleutel-klaar project.

Map

Actief in héél Vlaanderen.

Vanuit de maatschappelijke zetel te Adegem en de exploitatiezetels te Drogenbos en Zutendaal is RECON Bouw actief in héél Vlaanderen.